Sarajevo Tower

Sarajevo Tower je projekat koji je nastao saradnjom dvije sarajevske kompanije, Smart Invest i ANS Drive.
Kompanija ANS Drive d.o.o. osnovana je 1996. godine, te vrijedi za jednu od najvećih građevinskih kompanija u Bosni i Hercegovini. Učestvovala je u izgradnji i rekonstrukciji na stotine objekata kako u Sarajevu tako i širom Bosne i Hercegovine.
Smart Invest je kompanija nastala 2011. godine s ciljem investiranja i učestvovanja u raznim projektima koji su od velikog značaja za zajednicu.
Cilj ove kompanije je učestvovati u projektima koji će doprinijeti zapošljavanju lokalne radne snage, ali i učestvovanje u projektima koji će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života.

Sarajevo Tower je jedan od najvećih građevinskih projekata u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Projekat je nastao kao rezultat zajedničkog rada velikog broja stručnjaka, te smo sigurni da će zadovoljiti potrebe i želje budućih stanara

Moja Malta

Hover Box Element

Stanovi Grand Centar

Stambeni objekat Grand Centra je izgrađen na površini od 10.244 m2. Smješten je iznad jugozapadnog dijela poslovno-trgovačkog centra, između novog administrativnog objekta Općine Ilidže I postojećeg kompleksa “Terme”.Objekat sadrži 176 moderno opremljenih stanova,kvadrature 25,40m2 do 102,10m2. Podijeljen je na 5 lamela,koje imaju zajednički pristup u nivou prizemlja, gdje se nalazi veliki ulazni hol sa vjetrobranom, liftovima i stepeništem. Svaka  lamela je na 5 etaža,sa zasebnim stubištem i liftom, te sa po 6-9 stanova na jednoj etaži.

Stanovi funkcionalno sadrže: ulaz, kupatilo, kuhinju, dnevni boravak sa trpezarijom, te jednu ili više spavaćih soba. Stanovi orijentisani prema vanjskoj fasadi imaju natkrivenu terasu, a stanovi orijentisani prema atriju objekta imaju francuske balkone.

U sklopu objekta je krovni parking sa 140 mjesta,uključujući 8 mjesta za invalide,smješten iznad poslovno-trgovačkog, do kojeg je obezbjeđen pristup preko dvosmjerne kolske rampe sa jugoistočne strane objekta.

Osim parkinga na platou su smješteni sadržaji za odmor I rekreaciju uz nisko i srednje zelenilo.